top of page
systemisch werk foto_edited.jpg

SYSTEMISCH WERK

Systemisch werk is een manier om werkingen in je systeem zichtbaar te maken en tot inzicht te komen wat waar vandaan komt en waar bij hoort.

 

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je gestagneerd voelt in je leven en denkt dat jij iets fout doet, dan veroordeel je je zelf en wordt je belemmerd in je vooruitgang. Er kan in een opstelling blijken dat je een last van je vader of moeder bij je draagt die niet bij jou hoort. Doordat het gezien is kan het oplossen of teruggeven worden waardoor je onbelast en vrij verder kunt.

Je hoeft geen heldere vraag te hebben voordat je bij mij komt voor een opstelling want die komt meestal naar voren in het gesprek waar we mee beginnen.

Het uitgangspunt is dat alle kennis in jouw aanwezig is en die kennis wordt helder tijdens de opstelling, je gaat dus eigenlijk je zelf antwoord geven. Het is mijn taak als begeleider om je uit het verhaal te halen wat je jezelf steeds vertelt en naar de waarheid achter het verhaal te begeleiden.

 

Systemisch werk kan heel veel openbaren en opluchting en vrijheid geven, door de helderheid of het inzicht wat je krijgt over je vraag. Vaak lijkt het antwoord in niets op wat je had verwacht.

In een intakegesprek (telefonisch ca. 15 min) bepalen we of een tafelopstelling met symbolen bij je past of dat een opstelling in de ruimte met ankers of representanten is wat je nodig hebt.

Systemisch werk vind in mijn praktijk plaats.

bottom of page