top of page

IN DE MEDIA

In het kader van mijn lezing en boek in wording, welke onder andere gaan over vrijheidsbeperking en machtsmisbruik, plaats ik hier wat achtergrondinformatie. Het zijn podcasts en mediafragmenten waar ik in te zien en horen ben. Het geeft wellicht een beeld van mijn persoonlijk verhaal en de urgentie die ik voel met betrekking tot het creëren van vrijheid en zelfstandig denken.

IN DE MEDIA

Podcast - Een soort God

'Een soort God' van de Volkskrant. Ons verhaal prachtig weergegeven. Te beluisteren via deze link en andere podcast-apps. 

Een soort god (volkskrant.nl) 

Tijdboek Lumens

Ferdinand van der Neut en Joris Rietveld met elkaar in gesprek over de psychologische mechanismen die ten grondslag liggen aan het ontstaan, het bestaansrecht en het ten ondergaan van een sekte en sekteleider. Verder spreken ze over parallellen met familiesystemen, bedrijfsculturen en de maatschappij in het groot.

Podcast Joris Rietveld | Tijdboek LuMens

Wie is René L. en waarom belanden jongeren in een sekte? Anneke Stoffelen is te gast in het Oog, samen met Joris Rietveld, één van de Kungfu-jongeren die in de greep van René L. raakte.

Wie is René L. en waarom belanden jongeren in een sekte? | NPO Radio 1

De slachtoffers van René L., de kungfu-leraar die een groep toegewijde volgelingen jarenlang heeft vernederd, mishandeld en - volgens sommige vrouwelijke groepsleden - seksueel heeft misbruikt, zitten bij ons aan tafel.

"Het was een nare tijd", aldus de slachtoffers van kungfu-leraar René L. - Sophie & Jeroen - BNNVARA

RTL Nieuws

Joris Rietveld wil justitie, politici en anderen wakker schudden als het om sektes gaat.

Voormalig sektelid Joris Rietveld waarschuwt mensen voor het gevaar: 'Kreeg zweepslagen' | RTL.nl

bottom of page