top of page

LEZING WOENSDAG 13 SEPTEMBER 2023

ZENTIRE te METERICK

'Wie is er werkelijk vrij'

Zentire.jpg

Wie is er werkelijk vrij en wat is vrijheid in haar diepste betekenis?

DSC02662_edited_edited.png

Dit zijn vragen waar ik al vroeg naar op zoek ging en waar ik antwoorden op dacht te krijgen bij een kungfu- leraar. 17 jaar lang was ik in de leer bij deze leraar om als krijger tot verlichting, tot vrijheid, te komen.

Pas in de week nadat ik met mijn leraar en zijn leerlingen brak besefte ik dat ik in een sekte gezeten had. Een zoektocht naar mijn identiteit en een proces van traumaheling begon.

Opnieuw op zoek naar de betekenis van vrijheid maar ook een zoektocht naar de werking van sektes en hun bestaansgrond.

In mijn lezing vertel ik wat me is overkomen en wat m’n inzichten zijn van mijn zoektocht naderhand!

Iedereen die denkt nooit in een sekte te zullen belanden daag ik hierbij uit. 😉

Op alle mogelijke manieren staat de vrijheid van de mens onder druk. Sinds mensenheugenis worden mensen klein gehouden door controle en onderdrukking. Iets wat ik in de ‘kungfu-sekte’ (u heeft er misschien van gehoord) in extreme mate meemaakte zag ik naderhand in alle lagen van de samenleving terug. Vrijheidsbeperkingen worden alleen vaak verschillend benoemd en daarmee vooral begripvol goedgekeurd.

Behalve discipline, krijgstucht en zelfonderzoek leerde ik over esoterie en occulte kennis.

Gelukkig ontdekte ik naderhand dat die kennis niet van mijn leraar was maar door vele wijzen en helderzienden door de eeuwen heen was verteld en opgeschreven. Kennis die over de kern van de mens gaat. Namelijk dat zij tot vrijheid kan groeien als eerste en enige van geestelijke wezens. Een ongekende opgave en uitdaging, die constant wordt getest en beproefd.

Wat denk je van regeringen en wereldleiders en vooral wat je allemaal niet te horen en te zien krijgt? Of van kunstmatige intelligentie? Wat doet het ‘sociaal’ media met ons?

Met mijn lezing werk ik aan bewustwording over machtsmisbruik en vrijheid.

Wanneer: woensdag 13 september 19.30 - 22.00 uur

Waar: Zentire, Americaanseweg 107, 5964 PA, Meterik

Kosten: € 20,- incl. koffie, thee en iets lekkers.

Aanmelden: Stuur een mail naar info@zentire.nl

Check ook de website van Zentire.

Mis het niet en meld je aan om van een plekje verzekerd te zijn!

Stuur een mail naar info@zentire.nl

Ik zie je graag! Tot dan!

Eind 2021 heeft De Volkskrant diverse artikelen geschreven in de aanloop naar de rechtszaak tegen de sekteleider van de kungfu-sekte. Er is zelfs een 7-delige podcast-serie 'Een soort God', waar ik onderdeel van uitmaak. Ook de Limburger heeft er een aantal artikelen over geplaatst. Graag vertel ik in mijn lezing over mijn leven in de sekte maar ook verbreed ik mijn horizon en zie ik de parallellen in de samenleving. (Lees meer)

bottom of page